Hoe is het om vanuit Nederland te vertrekken en een accommodatie in de bush van Zuid-Afrika te beginnen? Natascha van van ZaZoe Xperience vertelt het hieronder. Liefs, Jannette

Introductie

Ik blog al een hele tijd op onze eigen website. En die blogs gaan eigenlijk altijd over ons leven in Zuid-Afrika. Waar wij al ruim 11 jaar wonen. Nu bedenk ik me eigenlijk pas dat ik nog nooit een blog over ZaZoe Xperience heb geschreven. Ons eigen bedrijf! Onze reden tot bestaan, ons water en brood!

Misschien omdat ik er niet van hou om reclame te maken voor onze eigen lodge en wildpark. De eerste dag op een (vakantie)beurs moet ik me ook altijd even over een soort van schroom heen zetten. Gek, want ik ben zelf de grootste fan, maar toch… Het zal onze super nuchtere, redelijk Calvinistische Nederlandse instelling zijn. Doe maar gewoon, je kent het wel.

Maar oké, hoe is het zo gegaan? De korte versie is dat mijn man Rex en ik in 2006 naar het noorden van Zuid-Afrika zijn verkast. Alles in Nederland verkocht, opgezegd, uitgezwaaid, weggegeven etc. Alleen meubilair dat in een zeecontainer paste en 2 koffers van elk 20 kilo konden mee. En dat allemaal omdat we ruim een jaar daarvoor een wildboerderij met 1.300 hectare grond én een woonhuis in Zuid-Afrika hadden gekocht.

ZaZoe Xperience

Ons nieuwe leven is een leven als zelfstandig ondernemer. We hebben hier een lodge (‘hotel in de bush’) met een maximale capaciteit van 18 bedden. En daarbij ons eigen wildpark met allerlei antilopensoorten, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen en honderden vogelsoorten. Maar ook luipaarden, cheeta’s, caracals, hyena’s en jakhalzen komen hier voor. Maar die komen en gaan zoals ze dat zelf willen.

We bieden accommodatie en maaltijden in de lodge aan en allerlei activiteiten, excursies en workshops bij ZaZoe Xperience en in de omgeving. Ook de individuele maatwerkvakanties zijn erg populair. Inmiddels heeft ons ‘reisgebied’ zich uitgebreid tot het noordoosten van Zuid-Afrika, Swaziland, Botswana en Zimbabwe. En sinds dit jaar is daar ook Zambia aan toegevoegd.

Gasten komen van over de gehele wereld. Maar doordat we zelf Nederlanders zijn en tijdens diverse beurzen in Nederland ons vakantieaanbod promoten, is ongeveer 40% van onze gasten Nederlands. Daarnaast komen er veel Zuid-Afrikanen en allerlei andere nationaliteiten. Dat is een van de leuke aspecten aan ons werk. Verder is het hier (bijna) altijd mooi weer, leven we midden in de natuur en hebben we altijd te maken met blije mensen die we graag een mooie vakantie bezorgen!

Dat onze gasten enthousiast zijn over ZaZoe, blijkt wel uit het feit dat we zowel de Zoover Award 2014 als 2015 hebben gewonnen in de categorie Lodges in Zuid-Afrika. Dat betekent dat onze gasten onze lodge het hoogst van allemaal hebben gewaardeerd. Met zowaar een 9,3 gemiddeld! Daar zijn we supertrots op want daar doen we het voor. Voor blije gezichten, vrolijke vakantiegangers en veel (nieuwe) Afrikafans.

Wil je meer lezen over de achtergrond van onze emigratie en ónze versie van ‘Het roer om’, dan verwijs ik je graag naar een artikel in Meridian Travel Magazine. En volg gerust mijn blogs op deze website. De volgende gaat over ons leven in prachtig Afrika!

Natascha Snelder | ZaZoe Xperience 


 

Ontdek het relaxte levensritme en geniet van de natuur en cultuur in het noorden van Zuid-Afrika.
Breng een bezoek aan Natascha en Rex van ZaZoe Xperience

 


Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter