Omdat we graag zo duidelijk mogelijk zijn, geen lastige woorden willen gebruiken en alles wat we weten graag zo goed mogelijk beschrijven…

Woorden vanaf onze website en woorden uit blogs voor bezoekers of uit de blogs voor accommodatie-eigenaren lichten we middels onderstaande informatie graag toe. De woorden staan op alfabetische volgorde weergegeven.

Mis jij een woord in deze lijst of heb jij een toevoeging op een omschrijving?
Laat het ons gerust weten en neem contact op.

Liefs,

 

 

 

 

Algemene verordening gegevensbescherming = wat is AVG ?
AVG zijn de nieuwe regels omtrent privacybescherming welke in de EU gelden per mei 2018. Lees onze blog met hierin de stappenplan om hieraan zo goed mogelijk te voldoen.

Backlink = wat is een backlink?
Dit is een link vanaf een andere internet locatie of website naar jouw website toe.  De naam verklapt het al, het is een link welke jij terug krijgt.

Blog – wat is een blog?
Blog is een afkorting van de term weblog. Een weblog is een locatie waarop met enige regelmaat nieuwe teksten worden geüpload. Dus een blog is een stuk tekst op het internet oftewel, geschreven content. Een blog kan verschillende doeleinden hebben, zo zijn er blogs welke informatie weggeven maar er zijn ook blogs puur ter vermaak en ter entertainment.

Content – wat is content?
Content zijn de uitingen welke jij online kan doen. Dit kunnen afbeeldingen zijn, videos, blogs of teksten.

Content planning – wat is een content planning?
Een content planning is de planning welke je maakt om je uitingen welke jij online doet te plannen. Dit kan bestaan uit blogs, vlogs, teksten, afbeeldingen etc.

Facebookpagina – wat is een Facebook pagina?
Een Facebookpagina is een pagina welke door een Facebook gebruiker is aangemaakt en een bepaald onderwerp heeft. Een pagina kan je voor een bedrijf aanmaken maar kan je ook een Facebookpagina aanmaken in het thema van bijvoorbeeld een artiest zodat je met andere Facebook gebruikers hier informatie over kan delen.

Keywords – wat zijn keywords?
Keyword is een andere naam voor zoekterm of zoekwoord. Zie de uitleg voor het woord zoektermen.

Marketing – wat is marketing?
Marketing is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te verhogen.

Meta-omschrijving = wat is een meta-omschrijving?
Bedenk hoe de zoekresultaten in Google worden weergegeven. In Google zie je per pagina een titel, een url en een korte omschrijving . De meta-omschrijving is deze korte omschrijving. Komt de door jou ingevoerde omschrijving overeen met de inhoud van de pagina? Dan nemen zoekmachines hem in bijna alle gevallen over.

Online marketing – wat is online marketing?
Online marketing is het bereiken van doelen en het verhogen van verkopen op het internet middels marketing.
De naam zegt het al, marketing online.

Online zichtbaarheid – wat is online zichtbaarheid?
Dit is de zichtbaarheid online, oftewel de zichtbaarheid op het internet. Je website is het visitekaartje van je accommodatie. Als mensen je visitekaartje niet kunnen vinden is je online zichtbaarheid beneden wens. Zelf kan je zorgen voor een grotere online zichtbaarheid.

Podcast – wat is een podcast?
Een Podcast is een opname in de vorm van een geluidsbestand op het internet. Het voelt als een radioprogramma over een specifiek onderwerp of met een specifiek doel maar dan niet live. Je kan een podcast rechtstreeks downloaden vanuit een website op het internet of vanuit een app op je telefoon. Je kan de podcast ook direct via het internet afspelen zonder deze te downloaden.

SEO – wat is SEO? Wat is Search engine optimization? Wat is zoekmachine optimalisatie?
De werkzaamheden die je uitvoert om een hoge plek in de zoekmachines als google te verkrijgen zonder enige kosten uit te geven. Het doel is om met bepaalde pagina’s zeer hoog te scoren in de zoekresultaten.

Vlog – wat is een vlog?
Vlog is een blog in videovorm. Het is een video opgenomen door jou waarin je de kijker meeneemt in je verhaal. Een vlog kan verschillende doeleinden hebben, zo zijn er vlogs welke informatie weggeven en jou dingen leren maar er zijn ook vlogs puur ter vermaak. Een vlog is een video van slechts enkele minuten.

Webinar – wat is een webinar?
Een webinar is een samenvoeging van twee woorden. Het is een samenvoeging van ‘Web’ en ‘Seminar’.
Een webinar is een evenement op het internet waarbij er een online publiek aanwezig is. Een webinar wordt georganiseerd door één a twee spreker(s). Deze spreker(s) geeft online informatie middels een presentatie.

Zoektermen – wat zijn zoektermen?
Zoekterm of zoektermen ook zoekwoord of zoekwoorden genoemd zijn woorden waarop gezocht kan woorden in zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google.  Een zoekterm kan bijvoorbeeld het volgende zijn: ‘vakantie in Spanje’, Luxe Bed and breakfast’.  De meeste mensen vullen zoektermen in van vier zoekwoorden.