Op 10 uur vliegen van Amsterdam ligt Aruba in het prachtige Caribische deel van de wereld. Ondanks dat het één van de mooiste vakantiebestemmingen kan zijn die ik me kan bedenken, is het aantal Nederlanders dat naar Aruba gaat op vakantie niet heel erg groot. Op Aruba komen jaarlijks 2 miljoen toeristen hun vakantie vieren, waarvan ongeveer 10% Nederlander.

Wellicht helpen onderstaande feiten om Aruba een keer op je vakantie-wensenlijstje te zetten?. Deze ‘weetjes’ lijken misschien vanzelfsprekend, maar dat zijn ze echt niet. Weet, als je naar Aruba gaat,  dat deze bijzonderheden van Aruba steevast door al de gasten van Elements of Aruba genoemd en “geroemd” worden. Lees hieronder snel de extra aantrekkelijke feitjes over Aruba. Liefs, Jannette

1. Tijdens je vakantie op Aruba drink je water gewoon uit de kraan

In veel landen is het eerste wat je doet: flessen water kopen in een supermarkt. Op Aruba drink je gewoon water uit de kraan. Het water smaakt superlekker en is zacht voor je huid en haren als je doucht. Geen kalkaanslag in de waterkoker, en ook in de badkamer geen witte waas. Theeglazen blijven helder, en strijken is niet nodig.

Het  lekkere water wordt ook gebruikt om de lokale bieren Chill, Balashi, Hopi Bon en Hopi Stout mee te maken. Lekker zacht en heerlijk fris!

Antilliaans en bier uit Aruba, dat is genieten op je vakantie op Aruba

2. Op Aruba kan je gratis en direct aan het strand parkeren

Aruba is bekend om zijn vele prachtige stranden. Maar wat voor veel toeristen de stranden extra aantrekkelijk maakt is toch ook echt de luxe van direct langs het strand parkeren en dat ook nog eens helemaal gratis! Nee, geen slagbomen om bij een strandje te komen. Een weldaad toch?

Je zet je auto neer, en hop, je staat met je voeten in het zand. Stoelen en de koelbox uit de auto en een heerlijk stranddag ligt op je te wachten. Extra fijn is trouwens het feit dat de stranden lang en breed zijn, dus plaats genoeg voor iedereen! Relax lekker in alle ruimte op je eigen stukje strand.

Brede en grote stranden Aruba, voor een heerlijke strandvakantie op Aruba

3. Je kan op Aruba met (bijna) iedereen Nederlands praten

En daar houden wij, NederlandersWereldwijd, natuurlijk van! Veel Arubanen spreken maar liefst vier talen: Papiaments (sinds 15 jaar de officiële taal), Nederlands, Engels en Spaans. Kinderen leren deze vier talen op school. Slim, want Aruba realiseert zich maar al te goed, dat door haar ligging en historie, met deze vier talen letterlijk de wereld wordt geopend.

4. Aruba is schoon

Eerlijk is eerlijk: in cunucu’s (niet bebouwd landschap) kan je lege bierflesjes treffen en autowrakken vinden. En het ‘Parkietenbos’ op Aruba staat niet voor een prachtig groen bos met tropisch bomen en fel gekleurde parkieten. Nee, het ‘Parkietenbos’ is de vuilstortplaats waar al het afval gedumpt wordt.

Maar de heerlijke stranden of de prachtige ruige Noordkust, Oranjestad of de drukke highrise bij Palmbeach, daar is het schoon (op het aangespoeld plastic na dat aanspoelt). Er wordt veel werk gemaakt van een schoon Aruba, want ‘schoon’ is voor vakantiegangers belangrijk en draagt zeker bij aan een positieve Aruba-ervaring. Als je beseft dat Aruba 80% van zijn omzet binnen weet te halen via toerisme dan begrijp je ook direct het belang van een schoon Aruba. Zeg nou zelf, wil jij niet liever op een schoon Caribisch eiland je heerlijke welverdiende vakantie komen vieren?

Aruba is een schoon eiland met prachtige natuur voor een vakantie op Aruba

5. Alle levensmiddelen zijn op Aruba gemakkelijk te verkrijgen

Je hoeft je eigen koekjes niet in je koffer te stoppen. Stroopwafels, bruine bonen, pindakaas of erwtensoep, het is er allemaal te verkrijgen. Naast de meer dan 200 kleinere Chinese supermarkten op het eiland, zijn er ook twee grote supermarkten: Ling & Sons en Super Food. Ling & Sons heeft veel Albert Heijn-producten in het schap, maar is verder vooral Amerikaans. Super Food voert JUMBO-producten en deze winkel heeft ook een JUMBO-uitstraling.

6. Aruba heeft een open sfeer

Rijd je rond op Aruba, dan zie je slechts een enkele ‘gated community’. Je kunt eigenlijk overal zonder gedoe rijden en ook bij komen.

Zo ervaren de gasten het als heel bijzonder (en typisch Aruba) dat je vrij, zonder controles, een tocht kunt maken door de prachtige hotels aan de Highrise. Je gaat aan de voorzijde naar binnen, loopt door de recepties met prachtige designs, gaat door de weelderig groene tuinen met zwembaden naar de achterzijde, waar je op het hagelwitte strand uitkomt. Bij het volgende hotel ga ja van achter naar voren en zo kun je ongestoord een mooie wandeling maken.

Met deze weetjes is Aruba toch zeker wel gestegen in je lijstje met gewenste vakantiebestemmingen?
Ik wil je graag nog één tip geven, een laatste maar niet onbelangrijke tip..

7. Heerlijk overnachten op Aruba

Zoek je een heerlijke plek om te verblijven voor je vakantie op Aruba? Zoek dan niet verder.

Elements of Aruba is een prachtige boutique accommodatie met een gezellige en sfeervolle inrichting met een mix van ‘Scandinavian meets Carribbean’.  Uniek op Aruba!

Design en modern appartement op aruba voor je vakantie op aruba

Het is een fijne plek om te ontspannen en vanuit waar je het prachtige eiland Aruba kunt ontdekken. Ineke en Frank doen er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te laten beleven.
Zij kunnen je vertellen over de mooiste plekjes, de leukste restaurantjes, de fijne strandjes, en de geweldige natuur op Aruba. Ze maken met je een heerlijke wandeling of Frank neemt je mee voor je mountainbike-tocht.

Elements of Aruba bestaat uit drie, royale appartementen  van ongeveer 50m2 met een besloten tuin, een cozy lounge pool en wuivende palmbomen. Dus waar wacht je op?

Elements of Aruba, voor een vakantie op Aruba

 

Deze ‘weetjes’ vormen een fijne basis voor een heerlijke, ontspannen vakantie.
‘Gratis’ voorhanden voor een onvergetelijk verblijf op Aruba.

BON BINI!

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter