Meerdere keren brachten wij een bezoek aan het zuiden van Spanje. In deze blog hebben wij onze tips voor Zuid-Spanje voor jou op een rij gezet. Goed om te weten: de foto’s die je ziet zijn geen bewerkte foto’s van Google maar onze persoonlijke vakantiekiekjes. Dit alles om jou een zo goed mogelijk beeld te geven. Liefs, Jannette

Alhambra in Granada

Een absolute must wanneer je in Zuid-Spanje bent.

Alhambra is een middeleeuws paleis met fijn uitgevoerde islamitische kunst. Het paleis bevindt zich op een heuvel aan de grens met de stad Granada. Let op als je een bezoek wilt brengen aan Alhambra. UNESCO heeft een quota gesteld aan de bezoekersaantallen per dag. Zomaar een bezoekje brengen aan het paleis is er helaas niet bij.

Boek ongeveer vier weken van te voren je kaarten via internet. Je reserveert een tijd waarop je het paleis mag bezichtigen. Ik raad je aan om Alhambra vroeg in de ochtend te bezoeken omdat de temperaturen die in de zomer makkelijk op kunnen lopen tot 40 graden of daarboven.

In het paleis volg je een route door de verschillende ruimtes. Per ruimte blijf je automatisch minuten lang staan omdat er zoveel details te zien zijn. Hiernaast op de foto zie je bijvoorbeeld een klein stukje van de muur. Of hieronder het plafond van één van de ruimtes. Prachtig toch?

Na een bezoek aan het paleis ben je nog niet klaar, het complex is namelijk nog veel groter. Met je toegangskaart van het paleis kan je ook in andere gebouwen een bezoek brengen. Aangezien Alhambra zich op een heuvel bevindt, heb je een prachtig uitzicht over Granada.

Als afsluiter heb je ook nog de mogelijkheid om de tuinen van Alhambra te bezoeken. Prachtig om te aanschouwen, en stiekem ook fijn om even in de schaduw te lopen.

Gibraltar

Gibraltar, een stukje Groot-Brittannië in Zuid-Spanje. Het heeft een oppervlakte van 6,8 km². De Rots van Gibraltar is veruit het meest bekend.

Wil je een bezoek brengen aan Gibraltar? Ga vroeg en vergeet je paspoort niet. Wanneer je arriveert met de auto mag je aansluiten in de rij om de grens over te steken. Eenmaal in Gibraltar rij je haaks over de landingsbaan van het vliegveld. Zeer bijzonder! Vervolgens arriveer je in het ‘centrum’.

In het centrum zie je de Britse invloeden terug zoals de bekende rode telefooncel en de herinneringen dat je naar links moet kijken voordat je oversteekt (ze rijden uiteraard ook links i.p.v. rechts). Verder stelt het centrum weinig voor.

Neem de kabelbaan naar de op een na hoogste top van de rots. Zodra je de kabelbaan uitstapt maak je kennis met de bewoners van de rots, de berberapen.

Volgens een legende blijft Gibraltar in Britse handen zolang er apen op de rots leven. De Britten hoeven zich geen zorgen te maken, er zijn er voldoende. De apen mogen niet gevoerd worden. Het zal je wellicht niet verbazen dat de apen alsnog aardig tam zijn. Maar vergis je niet, het blijven wilde dieren.

Wil je even zonder apen genieten van het prachtige uitzicht? Drink een kopje koffie of thee in het restaurant en neem een souvenirtje mee voor thuis.

Sevilla

Sevilla heeft alles wat je bij een Spaanse stad verwacht. De sfeer, prachtige gebouwen, markten met lokale delicatesse en gezellige straatjes met restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Naar mijn idee heb je geen strakke planning nodig voor een bezoek aan Sevilla. Ik zou aanraden om door het centrum te wandelen en zelf de sfeer te proeven. Als ik toch één tip zou moeten geven zou dat Plaza de España zijn (zie rechtsonder op de foto). Het is een heerlijke plek om uit te rusten van de stadswandeling. In het nabijgelegen park kan je verkoeling zoeken in de schaduw. Het park is prachtig en leent zich goed voor het schieten van romantische plaatjes.

Rond de kathedraal van Sevilla vindt je voldoende gezellige eettentjes. Toch vonden wij het een uitdaging om een restaurant te vinden met typische Spaanse gerechten op de kaart. Helaas heeft een stad zoals Sevilla zich ook aangepast aan toeristen die vragen om pizza’s en hamburgers. Uiteindelijk hebben wij een plekje gevonden in een gezellig straatje met uitzicht over de kathedraal waar Spaanse paella op de kaart stond.

Op de terugweg naar de B&B liepen wij tegen de Plaza de Toros aan. De grootste en belangrijkste stierenvechtarena van Spanje (zie foto rechts). Ook al ben je een tegenstander van stierenvechten, het is en blijft een onderdeel van de Spaanse cultuur. Bijzonder om te zien.

De kortste route naar onze B&B liep dwars door een lokale markt. De kraampjes waren uiteraard gesloten maar de lokale markt bleek in de avonduren omgetoverd te worden tot restaurant. Overal waren tafels neergezet met lokale hapjes en Spaanse muziek. Helaas verbleven wij maar één nacht in Sevilla dus hadden wij niet de kans om dit bijzondere restaurant uit te proberen.

Een goed excuus om ooit nog eens terug te keren naar het prachtige Sevilla.

 

Heb jij ook leuke tips voor Zuid-Spanje?

Deel ze hieronder in een reactie zodat je anderen daarmee op leuke ideeën kunt brengen.

Waar kan je overnachten in Zuid-Spanje?

Bekijk hier voor het meest actuele overzicht van accommodaties van Nederlandstalige eigenaren in Spanje.

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter