We hadden geen idee wat we konden verwachten van suppen. Onze grootste angst was om in het water te vallen. In het water vallen bij 30 graden Celsius terwijl je zwemkleding aan hebt … Is dat een straf? Totaal niet, het sloeg nergens op. We hadden geen idee en dan ga je gekke dingen verzinnen. We zijn enorm blij dat Claudia en Rene van B&B Bellavista het ons hebben aangeraden. We hadden het niet willen missen. Wij gingen suppen op Curacao bij SUP Curacao. Liefs, Jannette 

Wat is suppen?

SUP staat voor Stand Up Paddle. In het Nederlanders: staan op een board en je voortbewegen over het water met een peddel. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuur, om een work-out te doen en tegelijkertijd om meer te zien en horen over de omgeving.

Allemaal in de boot

Nederlanderswereldwijd SUP op Curacao Jannette in actie Vanaf de SUP-spot (ingang tegenover restaurant Pop’s Place aan de Caracas Baai) namen we de boot het Spaanse Water op. Dat was al volop genieten. Lekker hard! De boot zetten ons aan het einde van het Spaanse Water af bij de SUP-boards die bij de mangrove in het water lagen te dobberen. Een voor een nam je plaats vanuit de boot op je SUP-board. In het begin was het iets onwennig. We hadden het idee dat bij het minste of geringste je board om zou slaan, maar dat bleek al snel niet het geval. Misschien kwam het ook doordat wij een beginners-board hadden die nog iets stabieler is dan de reguliere boards.

Voordat we op pad gingen kregen we een uitleg van de crew van SUP Curacao. Er zijn namelijk drie situaties waarop je beter kunt zitten in plaats van staan op je board. Dat is wanneer je bijna een botsing krijgt, de wind je teveel de verkeerde kant op meevoert of wanneer je het zelf comfortabeler vindt om te zitten in plaats van te staan (bijvoorbeeld wanneer er hoge golven zijn).

Ook deed de crew van SUP Curacao de drie basis-technieken van het suppen voor: vooruit, draaien en afremmen. Daarna mochten we op ons board gaan staan en de drie basis-technieken gaan oefenen. Dat was fijn want we bevonden ons bij de mangrove op vrijwel stilstaand water. Zo kon je in alle rust de technieken oefenen en kreeg je een gevoel bij het board.

Ready to go!

Nederlanderswereldwijd SUP op Curacao Myrthe in actieEn dan nu voor het echt! De route zoals we gekomen zijn per boot terug suppen. Een crew-lid voorop en een ander crew-lid achter. Het belangrijkste was om dicht bij de mangrove te blijven zodat je zo min mogelijk last had van de wind, maar ook weer niet te dicht langs de kant anders raak je een rots. De crew is uiteraard een pro in suppen en weet alle ins and outs van het Spaanse Water. Zij geven je tijdens het suppen voldoende tips zodat je veilig bent en gegarandeerd de goede kant op gaat. Verder is het lekker suppen (een goede work-out voor je armen!) en vooral genieten. Heerlijk op het water, met een zonnetje, 30 graden, blauw water, lekker windje, mooie natuur, mooie grote luxe huizen, gezellig met elkaar. Wat wil je nog meer…

Onderweg stop je zo nu en dan om even bij te komen. De crew vertelt je over de mangrove en het Spaanse Water. Midden in de mangrove hou je een pauze waarbij je een lekkere koek krijgt met een flesje water. Even bijtanken voor de laatste loodjes, want die wegen het zwaarst.

We zijn er bijna

Het laatste stuk voert namelijk (voor je gevoel) recht over het Spaanse Water. Gelukkig wel met wind mee, maar toch kan het best pittig zijn. En anders maken passerende boten het je wel lastig met het maken van (hoge) golven. Maar niets aan de hand. Je kan prima blijven staan en als het niet comfortabel voelt kan je ook zittend verder suppen.

Net op het moment dat je je afvraagt hoe ver het nog is, draai je de baai in en ben je al weer bij de SUP-spot, het beginpunt. We zijn er al weer. Wauw! Dat was gaaf! Nog even tijd voor een laatste foto op het water en op de kant en het zit er al weer op. Onze eerste SUP-ervaring is een feit!

Nederlanderswereldwijd SUP op Curacao Spaanse Water

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Tijdens het suppen maakt de crew continue foto’s die aan het einde van de dag naar je gemaild worden. Het zijn actiefoto’s maar ook foto’s van jou alleen en van de groep waarmee je bent. Het is ook mogelijk om een waterdichte camera mee te nemen. Die kan je tijdens het suppen vasthaken aan je board zodat je die niet verliest. Zo heb je mooie herinneringen voor later.

 

Nederlanderswereldwijd SUP op Curacao Jannette

Wil jij ook suppen op Curacao?

Zeker doen, het is de moeite waard. Wij kijken met enorm veel plezier terug op deze ervaring en willen zelfs vaker gaan suppen in Nederland of wanneer we op andere mooie plekken op deze wereld zijn. We hebben de smaak te pakken.

Bekijk voor meer informatie over suppen op het Spaanse Water op Curacao bij SUP Curacao.

Heb je nog geen accommodatie op Curacao? Bekijk dan de prachtige B&B Bellavista van Claudia en Rene. De perfecte uitvalsbasis om Curacao te ontdekken.

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter