Curacao staat bekend om de zon,zee en strand. We delen graag onze ervaringen over de stranden op het eiland zodat jij gelijk naar het strand toe kunt rijden waar je op dat moment aan toe bent. Want onderling verschillen de stranden toch best van elkaar.

Wij hebben onze persoonlijke top 8 op een rij gezet. We beginnen met nummer 8 en eindigen met onze topper! Liefs, Jannette 

 

# 8 Playa Forti

Playa Forti ligt bij Westpunt en is een klein strand met azuurblauwe zee tussen twee kliffen in. We raden niet aan om op dit strand te verblijven aangezien er geen faciliteiten, geen ligbedden en geen schaduwrijke plekken zijn. Het is wel de moeite om te stoppen om van het uitzicht te genieten.

Rondom Playa Forti zijn twee leuke eettentjes. Blue View Sunset Terrace waar je kan genieten van een geweldig uitzicht over de oceaan. Bij Boka-Largu Café gelegen aan de parkeerplaats bij Playa Forti kan je authentieke Curaçaose gerechten proeven. Zie ook onze blog over uit eten op Curacao voor meer informatie over eten bij bij Boka-Largu Café. Absoluut heerlijk eten met een geweldige gastheer!


Schaduw? Nee.
Ligbedjes? Nee.
Eetgelegenheid? Ja, Blue View Sunset Terrace en Boka-Largu Café.
Gratis parkeren? Ja.


Het strand van Playa Forti op Curacao
Playa Forti

# 7 Playa Grandi / Playa Piskado 

Playa Grandi is ook geen strand waar je naar toe gaat om lange dagen op het strand te bakken. Je gaat er heen met maar één doel: schildpadden spotten tijdens het snorkelen. De lokale vissers maken hier hun vis schoon en gooien het afval terug in zee wat veel schildpadden aantrekt. De grootste kans om schildpadden te zien op Curacao is dan ook op dit strand.

Wij hadden een opblaasband gekocht zodat we beter bleven drijven tijdens het snorkelen. Een absolute aanrader! Dan ben je niet al te veel bezig met zwemmen maar kan je gewoon lekker dobberen, snorkelen en genieten van de schildpadden. Toen wij er waren hebben wij veel schildpadden gezien, een stuk of zes. Kleintjes maar ook hele grote! Een bijzondere ervaring.

Het strand is een kiezelstrand, er staan slechts enkele ligbedjes en er zijn bijna geen faciliteiten aanwezig. Het strand is daarom alleen aan te raden als je met schildpadden wilt zwemmen.


Schaduw? Zeer minimaal.
Ligbedjes? Een enkele.
Eetgelegenheid?  Er schijnt één eetgelegenheid alleen in het weekend open te zijn.
Gratis parkeren? Ja.


Het strand van Playa Grandi op Curacao, om met schildpadden te snorkelen
Playa Grandi

# 6 Kleine Knip

Kleine Knip ligt ligt aan de westkant van het eiland ten zuiden van Westpunt en ten noorden van Lagun. Je kan hier gratis parkeren. Helaas zijn ook hier nauwelijks faciliteiten. Je kan er een ligbedje en een parasol huren. De exacte prijs weten we helaas niet, maar reken op ongeveer vijf gulden per stoel of parasol. In het weekend kan het hier erg druk zijn met de lokale bevolking.

Al met al een leuk strandje om te bezoeken. Onze tip; zorg dat je een beetje vroeg aanwezig bent zodat je één van de ligbedjes kan huren onder een parasol.  Aangezien Kleine Knip op de route ligt voor de Grote Knip en vele andere standen is het ook leuk om hier een korte stop te maken.


Schaduw? Ja, er zijn bomen.
Ligbedjes? Ja, prijs rond de vijf gulden.
Eetgelegenheid? Nee.
Gratis parkeren? Ja


Het strand van Kleine Knip op Curacao
Kleine Knip

# 5 Grote Knip

Grote Knip naast Kleine Knip en is (zoals de naam al doet vermoeden) een stuk groter dan Kleine Knip. Het is een prima strand waar je ligbedjes en een parasol kunt huren. Je kan er ook voor kiezen om zelf een handdoek mee te nemen, maar dan lig je wel vol in de zon of je moet een stukje verder lopen om onder de bomen te liggen.

De Grote Knip is ook bij de lokale bevolking populair wat maakt dat het vooral in de weekenden druk kan zijn. Leuk als je het echte Curaçaose leven wilt aanschouwen inclusief muziek en heel veel eten uit zelf meegenomen koelbox. Ben je op zoek naar rust? Dan kan je beter op een doordeweekse dag gaan.

Bij de Grote Knip bevindt zich een snackbar waar je wat te snacken als een frietje met frikandel kunt kopen. Er is ook een eenvoudig toilet waar je voor één gulden gebruik van mag maken. Helaas hadden wij last van veel rondvliegende wespen, met name rond de snackbar en het toilet. Maar misschien tref jij het beter.


Schaduw? Ja, als je een parasol huurt voor 7,5 gulden of verder van het water af onder de boompjes.
Ligbedjes? Ja, ongeveer 6 gulden per stuk.
Eetgelegenheid? Ja, een snackbar met simpele maaltijden.
Gratis parkeren? Ja.


Het strand van Grote Knip op Curacao
Grote Knip

# 4 Playa Lagun

Playa Lagun ligt bij Lagun . Het strand is relatief klein en bevindt zich in een kleine baai met aan beide kant hoge rotsen. De meeste strandgangers komen hier om te snorkelen. Het kan voorkomen dat je ook hier een schildpad ziet zwemmen.

Boven op de rots bevindt zich een strandtent. Aan de parkeerplaats bevindt zich ook een eettentje genaamd Discover. Daar hebben wij heerlijk gegeten. Zie ook onze blog over uiteten op Curacao.

Al met al zeker de moeite waard om een bezoek te brengen voor een paar uurtjes om te snorkelen en om een hapje te eten.


Schaduw? Weinig
Ligbedjes? Ja, voor 7 gulden.
Eetgelegenheid? Ja, aan de parkeerplaats en boven bij de rotsen waar je fijn kan lunchen.
Gratis parkeren? Ja.


 

Het strand van Playa Lagun op Curacao
Playa Lagun

# 3 Cas Abao

Als je denkt dat je bijna bij het strand bent zodra je het entreegeld hebt betaald, dan kom je bedrogen uit. Het is nog een flink stuk rijden op een weg dat niet overal even goed is. Maar dat geeft niet, je bent op vakantie en je hebt alle tijd. Als je eenmaal bent aangekomen zie je al snel dat het meer dan de moeite waard is geweest.

Cas Abao is een strand zoals uit de vakantiebrochures. Azuur blauwe zee met een hagel wit strand. Er zijn voldoende ligbedjes die je kan huren voor 5 gulden per stuk. Er is een snackbar waar je terecht kan voor een simpele snack met een verfrissend drankje. Het is een heel fijn strand waar je zo de hele dag prima kunt vertoeven.


Schaduw? Ja, onder bomen en parasols.
Ligbedjes? Ja, voor 5 gulden per stuk.
Eetgelegenheid? Ja, een bar met drankjes en een simpele snack.
Gratis parkeren? Nee, 10 gulden per auto (max 4. personen). Op zon- en feestdagen betaal je 12,50 gulden.


Het strand van Cas Abao op Curacao
Cas Abou

# 2 Playa Porto Marie

Playa Porto Marie ligt in de buurt bij Sint Willibrordus. Je betaalt 5 gulden entree per persoon maar daar krijg je wel faciliteiten voor terug zoals een leuke bar, toiletten, douches en kluisjes.

Voor 6 gulden per persoon kan je een ligbedje huren. Er zijn voldoende schaduwrijke plekken zoals onder de boom of onder parasols of partytenten. Het strand is perfect op de hele dag te verblijven. Neem een heerlijk verfrissende duik of ga snorkelen. Misschien zie je dan vele visjes welke afkomen op de honderden kunstmatige koraalblokken. Op Playa Porto Marie zijn ze namelijk aan het experimenteren met kunstmatige koraalriffen om de conditie van het rif te verbeteren.


Schaduw? Ja, onder bomen en parasols.
Ligbedjes? Ja, voor 6 gulden per stuk.
Eetgelegenheid? Ja, een leuke bar.
Gratis parkeren? Nee, 5 gulden per persoon.


Het strand van Playa Porto Marie op Curacao
Playa Porto Marie

# 1 Playa Kalki

Playa Kalki ligt in de buurt van Westpunt en heeft alles wat wij zochten in een strand. Klein, mooi, rustig, ligbedden, schaduw, en een geweldig uitzicht. Er bevindt zich ook een snackbar waar je lekker iets kunt eten of een ijsje kunt halen. Neem bij de snackbar plaats aan één van de vele tafeltjes of aan de bar met uitzicht op de strakblauwe zee.

Aan de zijkant van Playa Kalki bevindt zich een duikschool omdat het de perfecte plek is om de onderwaterwereld van Curacao te ontdekken.


Schaduw? Ja.
Ligbedjes? Ja, 10 gulden per stuk.
Eetgelegenheid? Ja, de prijzen zijn alleen aan de hoge kant. Je kan ook zelf wat te eten meenemen.
Gratis parkeren? Ja.


Het strand van Playa Kalki op Curacao
Playa Kalki
Het strand van Playa Kalki op Curacao
Aanlegsteiger Playa Kalki

Deze foto’s van Playa Kalki zeggen genoeg toch?

Wil je graag de verschillende stranden gaan bezoeken maar heb je nog geen auto gehuurd voor je verblijf op Curaçao?
Lees hier onze ervaringen en tips met betrekking tot autohuur op Curaçao.

Accommodaties op Curacao

Wil je de prachtige stranden met eigen ogen aanschouwen? Wij raden je aan om in een van deze accommodaties te verblijven. Deze accommodaties hebben wij allemaal bezocht tijdens ons verblijf en raden wij van harte aan.

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter