Dat is leuk. Met de hele familie op vakantie. Opa en oma, vaders, moeders en alle kids (en eventueel al aanhang) op safari in Afrika. Iedereen gezellig mee! Misschien om een speciale huwelijksdag te vieren, misschien omdat het de laatste vakantie is dat de (klein)kinderen nog mee willen, of misschien zomaar, omdat het (nog) kan. Goed idee! Daar komt wel wat bij kijken. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen, ideeën en plannen voor een vakantie.

Van 8 tot 80

Alleen de verscheidenheid aan leeftijden vraagt al om een goede afwisseling in activiteiten. Om het voor iedereen aantrekkelijk te houden. Voor elk wat wils. Activiteiten of excursies die aan te passen zijn. In lengte / duur, in intensiteit, in sportiviteit. Misschien wil je ook dat er rekening gehouden wordt met bepaalde dieetwensen, moet er elektriciteit tijdens de overnachtingen zijn in verband met medische zaken. Of wil je zeker weten dat er een bepaald luxeniveau is. Of een zwembad…

Mogen de kinderen mee?

Als je het leuk wilt houden voor iedereen en ook met z’n allen op safari wilt gaan, is het goed te weten welke wildparken (kleine) kinderen accepteren op safari. Sommige lodges (hotels in de bush) accepteren namelijk geen kinderen. Soms ligt de ondergrens bij 6 jaar, maar soms bij 12 of zelfs bij 16 jaar! Daaraan gekoppeld geeft de leeftijdsgrens ook aan welke plekken (extra) moeite doen voor de kleinere gasten.

Reistijden

Een vakantie in zuidelijk Afrika waarbij je veel wilde dieren wilt spotten, wordt al snel een rondreis. Daarbij zijn de afstanden van groot belang. Je kunt lang niet altijd even ver rijden als in Europa. Daarnaast zijn niet altijd alle wegen verhard, kan het al vroeg donker zijn of dan gaat de gemiddelde snelheid per uur door andere omstandigheden fors omlaag. Dan kun je je heel makkelijk vergissen in dagafstanden. En wat is de beste periode om Zuid-Afrika te bezoeken? In combinatie met de plannen en ideeën? Heel specifiek voor je eigen groep?

Dagindeling

Niet alleen voor ouderen, maar vaak zeker ook voor de jongere gasten is het fijn om soms meerdere dagen op een locatie te zijn. Of in één bepaald wildpark. Zodat je ook echt ergens kunt genieten. En niet elke dag (verplicht) moet verkassen naar een volgende accommodatie. In sommige parken is het ook heerlijk om huizen te boeken (bijv. per gezin) zodat je niet aldoor in een hotelachtige setting zit. Dat zorgt voor meer privacy en ongedwongen familieplezier.

Onvergetelijk

De invulling van de dagen kan met game drives (‘safari’s’) in diverse wildparken zijn. Maar ook hier en daar een boottocht, of een wandeling door een natuurpark (‘bush walk’). Of misschien zijn er golfliefhebbers, fietsers, vogelaars, (jonge) kinderen, zwemmers, vissers, kunstliefhebbers, paardrijders, etc. Alle ideeën, wensen en plannen worden meegenomen in een onvergetelijke reis. Zo avontuurlijk, basic, comfortabel of luxe als gewenst.
Trouwens, lang niet alles hoeft met de hele groep te gebeuren. Juist tijdens een dergelijke mooie vakantie is het ook fijn als mensen af en toe even tijd voor zichzelf kunnen nemen. Want een familievakantie is leuk, maar eigen tijd en ruimte daarbinnen houdt het vooral leuk.

Begeleiding

Persoonlijke begeleiding is bij een dergelijke reis erg prettig! Zo kan iedereen heerlijk genieten en ontspannen. Hoeft er niemand links te rijden, in een vreemd land en zijn alle bijkomende zaken gewoon al geregeld. Voordat je er zelf over nadenkt. En voordat je allemaal in Afrika landt. Op en top genieten voor iedereen. Zó relaxt!

Safari

Da’s toevallig

ZaZoe Xperience biedt al sinds 2006 maatwerk rondreizen aan in zuidelijk Afrika. De Nederlandse eigenaren zijn helemaal thuis in onder meer Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Swaziland. En zijn ervaren in het verzorgen van dergelijke familiereizen. Persoonlijk, maatwerk en onvergetelijk.

Op de website van ZaZoe Xperience staat een overzicht met mogelijke activiteiten. Om een eerste indruk te krijgen. Dit overzicht is echter lang niet compleet. Dat is ook lastig bij maatwerk dus geef vooral de eigen wensen door.

Nogmaals de tips inclusief wat extra praktische zaken:

 • Afwisselend programma, voor elk wat wils
 • Malariavrije route
 • Iets kleinere rondreis / rekening houden met dagafstanden
 • Maak keuzes in gebieden, wensen en activiteiten
 • Contact met lokale mensen
 • Contact met wilde dieren maar wel op een relatief veilige manier
 • Kinderen toegestaan?
 • Accommodaties passend bij specifieke wensen (diëten, medische zaken, leeftijden)
 • Eventueel een ‘rustdagje’ ergens halverwege het programma
 • Sportieve activiteiten naar wens in te plannen
 • Aantal keren meerdere nachten op 1 locatie
 • Mooie afwisseling in type accommodaties
 • Niet alles per sé met de hele groep moeten doen / flexibiliteit
 • Deskundige, Nederlandstalige begeleiding én chauffeur(s)
 • Alles naar wens opgesteld via vrijblijvende offerte(s)

Aanbod

Zie de website van ZaZoe voor actuele informatie. Via e-mail kan altijd geheel vrijblijvend om een offerte worden gevraagd. Gewoon in het Nederlands, net zo gemakkelijk. Vanaf 2 personen is er van alles mogelijk. En is het voor een vakantie met de ‘hele bups’, geef dan in elk geval even grofweg de leeftijden, de gewenste vakantieperiode en misschien al wat eerste wensen door.

En de laatste tip:

boek vroeg want vooral tijdens schoolvakantieperiodes zorgt ver van tevoren boeken ervoor dat de reis naar wens ingevuld kan worden.

Natascha Snelder

ZaZoe Xperience

Persoonlijk, onvergetelijk en avontuurlijk  

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter