Welke bijzondere ontmoetingen heb je tijdens een reis in Zuid-Afrika? Natascha van ZaZoe Xperience vertelt je er graag meer over. Liefs, Jannette 

In de vroege ochtend

Deze dag begint ’s ochtends vroeg met een game drive door Kruger National Park. Bij een game drive rij je rond in een auto en speur je naar wilde dieren, vogels, bomen, planten en sporen. Dit gebeurt onder leiding van de rangers van Kruger Park of van onszelf. In dit geval rij ik met twee gasten door het park. Voordat we ontbijten, zijn we al getuigen van een setje parende leeuwen. Een imponerend mooie leeuw met zijn evenzo prachtige leeuwin. Zij zonderen zich een paar dagen af van de roedel om voor nageslacht te zorgen.

Neushoorn met haar jonge in Zuid-Afrika Dat klinkt overigens romantischer dan het is. Ze doen het zo’n drie tot vier dagen elke 15-20 minuten weer. Dat schijnt nodig te zijn voor een succesvolle bevruchting.

Maar enfin, het levert prachtbeelden op. Praktische problemen kennen we allemaal, niet waar?

De rit gaat verder en we ontdekken en zien mooie vogels en bijvoorbeeld een prachtige neushoorn (zie foto) op nog geen drie meter afstand. Ons ontbijt wordt dan ook in gepaste stilte en met eerbied voor al dit fraais genuttigd.

In de middag

’s Middags is het vooral het landschap van zuidelijk Kruger dat ons boeit. Echte bergen, heerlijke vergezichten en op z’n tijd een Afrikaans bokkie of een aparte vogel. We volgen schitterende onverharde weggetjes en regelmatig als we weer een bocht omdraaien klinkt er een welgemeend ooh of aah.

In de avond

Net voor schemer komt er een nagapie op bezoek bij mijn chaletje. Dit is een soort kruising tussen een eekhoorn en een heel klein aapje. Nieuwsgierig blijft hij een poosje boven mijn terras hangen. Maar een blondine met laptop is niet interessant genoeg om uit de boom te komen. Hij wordt gevolgd door rondlopende, rustig etende impala’s en een hele bende gestreepte muishonden die op de grond spelen. Het leeft en bruist in Berg & Dal camp in Kruger Park.

En voordat de ogen toevallen, fluisteren krekels en kikkers mij nog een paar zaken toe. De volle maan kijkt minzaam toe. Morgen is er weer een dag. Dan gaan we richting Swaziland om die dag te eindigen in een ander mooi nationaal park, Hlane. Voor nu, slaap lekker oftewel lekker slaap. Wie weet welke bijzondere ontmoetingen er morgen op het programma staan!

Natascha Snelder | ZaZoe Xperience 


 

Ontdek het relaxte levensritme en geniet van de natuur en cultuur in het noorden van Zuid-Afrika.
Breng een bezoek aan Natascha en Rex van ZaZoe Xperience

 


Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter