Als accommodatie-eigenaar in het prachtige Zuid-Afrika blijf je natuurlijk ook een ondernemer. En daarbij komen de gebruikelijke zakelijke verplichtingen kijken. Leuker kunnen we het niet maken. Lees snel het verhaal van Natascha van Zazoe Xperience over een paar van de bijkomende verplichtingen. Liefs,  Jannette

Vandaag duizelt het me van de cijfers die voor mijn ogen dansen

Ik loop achter met de financiële administratie van onze ondernemingen hier in Zuid-Afrika. En dat betekent dat ik nu al drie dagen lang probeer vier drukke achterliggende maanden in te halen.

Het tempo van inhalen is 1 maand per dag. Niet slecht. En tussen alle cijfers door trakteer ik mezelf dan ook op wat lekker internetten. Zodat ik me nog meer kan verheugen op ons aanstaande bezoek aan Nederland. Waar we ons ongetwijfeld zullen verbazen over de groei van onze kleine nichtjes. Waar we weer veel lieve mensen kunnen knuffelen, weerzien en bijpraten. Een heerlijk vooruitzicht. Daar ook veel minder cijferwerk, vooral veel sociale contacten en communiceren in onze moedertaal. En niet te vergeten Sint, Kerst, boerenkool en glühwein.

 

Niet lullen maar poetsen

Natuurlijk heeft ons bezoek aan Nederland ook een zakelijk karakter. Dat kunnen en willen we zeker niet vergeten. Het is belangrijk om boekingen voor volgend jaar te krijgen en mooie vakanties voor gasten te plannen. Zo staan er diverse Vakantiebeurzen en geheel nieuw foldermateriaal op het programma. En ook Nederlandse opdrachtgevers verwachten een en ander op het gebied van communicatie en PR. Ook iets om naar uit te zien. Het is heerlijk een paar maanden het vizier om te gooien. Daarvan te leren en te groeien.

Positief vooruitzicht

Het vooruitzicht is dus vooral positief. En dus regel ik tussen alle boekhouding door een fijne (huur)auto in het oosten van Nederland, cadeautjes voor diverse mensen, een nieuwe tas voor mezelf en de eerste afspraken. Want zodra we landen in Nederland, gaat ook het Nederlandse tempo erin. Niet lullen maar poetsen.

En als we het dan toch over cijfers en nummers hebben:

  • Nog 14 nachten slapen en dan stappen we in het vliegtuig naar het noorden
  • Het kwik loopt hier elke dag op naar zeker 36 graden C. De overgang zal straks behoorlijk groot zijn.
  • Nog 400 bonnen verwerken voor de BTW-opgave.
  • Straks 3 hondjes en 2 paarden voor 3 maanden in het voren knuffelen.

Maar zover is het niet. Eerst nog minstens 1 dag dansende cijfertjes voor mijn ogen en dan lig ik weer op schema. Belastingdienst hier in Afrika tevreden, wij tevreden. Over een paar maanden duizelt het me vast weer.

Natascha Snelder | ZaZoe Xperience | www.zazoetravel.com

 

 

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter

  1. Ben en Ans

    Ook wi,j tellen de dagen naar 29 november af wanneer jullie weer in Nederland landen. Een fijn vooruitzicht om samen tijd door te brengen en weer helemaal bij te praten. En vooral om elkaar weer te zien en in de armen te kunnen sluiten. ❤ Tot gauw!