De meeste mensen denken bij Curacao gelijk aan het strand. Maar het eiland heeft nog zoveel meer prachtige natuur te bieden. Wij hebben voor jou plekken om van de Curacause natuur te genieten op een rij gezet. Liefs, Jannette en Myrthe

#1 Sheta Boka National Park

Nationaal park Shete Boka Curacao , bezoek tijdens je verblijf bij Nederlandstalige accommodatie-eigenaren dit park. Dit is het bord langs de weg.

Sheta Boka National Park mag je tijdens een bezoek aan Curacao niet overslaan. Laat je slippers thuis en trek je wandelschoenen of gympen aan. Bij de entree betaal je 10 gulden per persoon. Het park is de hele week geopend tussen 09:00 uur en 16:00 uur.

Shete Boka National Park is opgericht in 1994 en is 200 hectare groot. Het bestaat uit verschillende baaien en inhammen die aangeduid worden met verschillende namen. Bij aankomst parkeer je de auto op de centrale parkeerplaats. Grenzend aan de centrale parkeerplaats ligt een schaduwrijk terras met een kleine eetgelegenheid. Een hapje of een verfrissend drankje doen je goed na een dag wandelen door het park. Mocht de nood hoog zijn dan is dit ook geen probleem. Het park beschikt over een nette toiletvoorziening.

Vanaf de centrale parkeerplaats heb je de keuze om direct al wandelend de Boka Tabla te bezoeken of met de auto rechtsaf te slaan naar de Boka Pistol (met eigen parkeerplaats) of met de auto linksaf te slaan naar de Boka Wandomi (met eigen parkeerplaats). Houdt er rekening mee dat je vanaf iedere parkeerplaats alsnog z’n 20 minuten moet lopen. Welke baai of inham je als eerst wilt bezoeken is aan jou.

Bezienswaardigheden

Boka Tabla - Cave - Curacao
Boka Tabla – Aanschouw de kracht waarmee de golven in de grot naar binnen slaan.
Boka-Pistol-Curacao
Boka Pistol – Dit is een zeer nauwe inham waar de golven met veel kracht samen komen waarna het water meters omhoog spuit. Het geluid lijkt daarbij op een pistool dat afgaat, vandaar de naam.
Boka Wandomi Curacao natural bridge
Boka Wandomi – De zee heeft een natuurlijke brug geslagen.

 

 

 

 

 

 

 

Wij adviseren om het park in de vroege ochtenduren te bezoeken. Het is dan lekker rustig maar ook de zon en de warmte zijn dan goed nog redelijk te weerstaan. Er zijn weinig tot geen schaduwplekken in het park. We raden je aan om voldoende drinken mee te nemen en je goed in te smeren met zonnebrandcrème.

#2 Christoffel Park

Prachtige natuur vindt je ook in het Christoffel Park, met 2300 hectare het grootste natuurpark van Curacao. Als natuurliefhebber kan je je hart ophalen en genieten van lokale planten en vogels die op de rest van het eiland niet voorkomen. De entree bedraagt 25 NAF per persoon.

Het park beschikt over acht wandelroutes variërend van een rustige wandeling tot een beklimming van de Christoffelberg, het hoogte punt van het eiland met een adembenemend uitzicht. In verband met de hitte is het raadzaam om de beklimming zo vroeg mogelijk te starten. Starten na 10.00 uur wordt officieel afgeraden. Het is veilig om de berg op eigen gelegenheid te beklimmen maar het is ook mogelijk om de Christoffelberg te beklimmen met een gids. Hij vertelt je onderweg meer over de natuur. Dit is iedere zondagochtend om 06.00 uur of op aanvraag. De kosten zijn 30 USD en reserveren is benodigd.

Er zijn nog meerdere tours te boeken zoals een pickup safari variërend in prijs van 20 USD tot 40 USD. Reserveren is benodigd. Kijk voor meer informatie over alle tours op de website van Christoffel Park.

#3 Aloë Vera Plantage

Aloe Vera Plantage CuracaoAls liefhebber van de natuur is het ook de moeite waard om een kort bezoek te brengen aan de Aloë Vera Plantage. Op de plantage staan 100.000 planten waarmee aloë vera gel wordt gemaakt. De gel wordt gebruikt voor de totstandkoming van allerlei cosmetische producten. Een bekend product dat van de aloë vera plantage afkomt is de huidverzorgingslijn CurAloe.

De plantage is trots op de natuurlijke manier van produceren zonder gebruik van pesticiden of andere chemicaliën in het teeltproces. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen om meer te weten te komen over het teeltproces. De plantage is de hele week geopend van 09:00 uur tot en met 16:30 uur.

#4 Curacao Ostrich Farm

Als je toch in de buurt bent van de Aloë Vera Plantage, breng dan ook een bezoek aan de Curacao Ostrich Farm, oftewel de struisvogel farm.

Je hebt de optie om een tour te boeken waarmee je met een safari-truck over de farm wordt gereden. Je doorloopt hierbij alle fases van het leven van een struisvogel, van ei tot volwassen struisvogel. Wist je dat struisvogels best ‘slim’ zijn? Dit wordt tijdens de tour op een grappige manier uitgelegd. Naast struisvogels zijn er ook hangbuik zwijntjes en krokodillen te vinden. De tour kost 14 USD per persoon. De farm is iedere dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

#5 Flamingo’s op Curacao

Een vakantie op Curacao is pas compleet met het spotten van flamingo’s. De roze vogels vindt je op de voormalige zoutpannen tegenover Landhuis Jan Kok in Sint Willibrordus. Parkeer de auto langs de kant van de weg en geniet op gepaste afstand. Je kunt ze ook spotten aan de Sint Michielsbaai. Volg ten westen van Willemstad de Weg naar Bullenbaai totdat je een grote zoutpan tegenkomt, de Sint Michielsbaai. Flamingo bij Landhuis Jan Kok Curacao

#6 Spaanse Water

Het Spaanse Water ligt aan de zuidoostkust van Curacao, ten oosten van Willemstad. Je vindt er een verscheidenheid aan vogels en vissen. Geniet vanaf de boot van het uitzicht zoals bijvoorbeeld de Tafelberg. Aan het Spaanse Water liggen veel luxe villa’s wat ook indrukwekkend is om te bekijken. In het Spaanse Water wordt veel aan diverse watersporten gedaan zoals windsurfen of suppen. Lees hier meer over suppen op het Spaanse Water.Nederlanderswereldwijd SUP op Curacao Spaanse Water

  #7 Stranden

Uiteraard staat Curacao ook bekend om de mooie stranden. Er zijn veel verschillende stranden die onderling van elkaar verschillen. Wil je de verschillen weten zodat je niet het halve eiland hoeft rond te rijden voordat je een fijn strand hebt gevonden? Wij hebben onze top 8 stranden voor jou op een rij gezet.Het strand van Playa Lagun op Curacao

Nog meer tips voor Curacao

Wil je op vakantie naar Curacao maar heb je geen idee waar je kan verblijven? Deze accommodaties hebben wij bezocht en raden wij van harte aan. Heb jij het idee dat we een goede tip vergeten zijn? Laat het hieronder weten in een reactie.

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter