Een leven op Aruba klinkt voor mij fantastisch. Tropische beelden komen in mij op, ik denk aan heerlijke temperaturen en aan prachtige stranden. Lekker makkelijk Nederlands kunnen spreken is natuurlijk ook een heel groot voordeel van dit eiland. Maar voor Frank en Ineke was het niet de wens om op een Caribisch eiland te wonen die ervoor heeft gezorgd dat zij nu op Aruba wonen. Vraag jij je nu af wat voor hun de reden is geweest om naar Aruba te vertrekken?  Frank en Ineke van Elements of Aruba vertellen het je graag. Liefs, Jannette

Een jarenlange droom?

Het is niet zo dat het onze jarenlange droom was om vakantie-appartementen te gaan verhuren of ergens een Bed & Breakfast te beginnen. Nee, wij wilden graag een keer meemaken om een tijd in het buitenland te wonen.

We zijn daar een aantal jaren ook al mee bezig geweest, maar toen is het niet gelukt. Vorig jaar leek het moment weer geschikt om ons opnieuw op zo’n stap te oriënteren (kinderen al een aantal jaren niet meer thuiswonend, geen ‘zorgplicht’ meer voor ouders, nog geen kleinkinderen, nog gezond, ons werk makkelijk af te bouwen / mee te nemen).

Met onze werkachtergrond en persoonlijke kwaliteiten, en met het gegeven dat we dit op eigen kracht voor elkaar zouden moeten boksen, lag het voor ons voor de hand om iets te gaan doen in de toeristische sector. Wij moeten immers nog steeds geld verdienen tot ons pensioen.

Rentenieren is voor ons nog niet weggelegd. Grappig is wel dat Frank hier op Aruba een renteniersvergunning heeft en Ineke een vergunning op basis van gezinshereniging heeft gekregen, maar dat is alleen de formele kant.

Waarom Aruba?

We wilden graag naar een plek met 365 dagen zon per jaar. We wilden het onszelf niet te moeilijk maken met een vreemde taal, vreemde cultuur, ingewikkelde regelgeving. En we wilden een betaalbaar, bestaand en lopend toeristisch verhuurobject.

Door te zoeken op internet zijn we eigenlijk min of meer bij toeval op Elements of Aruba gestuit. De eerste informatie die we van de vorige eigenaren kregen, sloot aan bij onze wensen en financiële mogelijkheden. We zijn vorig jaar gaan kijken. Want ongezien kopen en emigreren doe je niet, en na een week op Aruba zagen we onszelf hier wel wonen, werken en leven.

Dus hebben we na zeer intensief en dierbaar contact met onze zoons de knoop doorgehakt, de koop rond gemaakt en de voorbereidingen opgestart voor onze emigratie.

Hoe is het nu?

Inmiddels zijn we nu zeven maanden hier, en hebben we de nodige ervaringen opgedaan als verhuurders van vakantie-appartementen. We weten dat er veel mensen zijn, die er ook wel eens over denken of gedacht hebben om een Bed & Breakfast of iets vergelijkbaars te beginnen, voor wie dit wel een droom is. Met name voor deze mensen delen we ons verhaal graag.

Wij hebben per 1 februari een lopende business overgenomen. Twee vakantieappartementen, die al een paar jaar goed werden verhuurd, en met de vorige eigenaren hebben we af kunnen spreken dat zij de verhuur ook na het moment van overdracht door zouden laten lopen.

Toen wij hier dus in februari 2018 begonnen, werden we direct ‘in het diepe’ gegooid, want de appartementen waren goed volgeboekt voor de eerste maanden na onze komst. Tussen de reserveringen door hebben we de appartementen door een ‘facelift’ gegeven, waardoor we nu ook trots kunnen zijn als we onze gasten bij aankomst rondleiden.

De verhuur van onze appartementen is tot nu goed geweest. Nieuwe reserveringen voor het najaar en begin 2019 komen nu regelmatig binnen. Niet dat we nu al vol zitten hoor, we hebben zeker nog steeds plek. Dus neem zeker een kijkje op Elements of Aruba en laat je verleiden.

Hoe gaat het met verbouwen?

We zijn momenteel druk met bouwactiviteiten. Er wordt door een poolbouwer gewerkt aan de bouw van een stijlvolle lounge pool. En er is een aannemer met zijn mannen aan de slag voor de bouw van een 3e appartement.

De bouw van de lounge pool nadert zijn voltooiing. In september 2018  staat de oplevering gepland en vanaf dat moment kunnen onze gasten én wijzelf hier lekker van genieten. En dat gaat zeker ook gebeuren, want het wordt hier de laatste weken warmer. De wind is gelukkig nog nauwelijks stilgevallen, wat de komende maanden wel nog gaat gebeuren. Af en toe even lekker chillen en fris worden in de pool lijkt ons fantastisch. We kijken er enorm naar uit.

Ineke kan ook niet wachten om over een paar weken online ‘lawaai’ te gaan maken over de lounge pool. We zijn benieuwd wat het gaat opleveren aan aanvragen en reserveringen.

Voor de bouw van het 3e appartement hebben we langere tijd uitgetrokken. Het werk heeft om diverse redenen de laatste weken wat stil gelegen, maar we rekenen er op dat dit appartement uiterlijk december 2018 klaar en verhuurbaar is.

Elements of Aruba 7

Nog veel meer vragen

We krijgen regelmatig vragen als, hoe het nu is om vakantie-appartementen te verhuren? Jullie hebben het er zeker wel druk mee? Wat moet je er allemaal voor doen? Hoeveel tijd ben je ermee kwijt? Hebben jullie ‘last’ van de gasten? Hoe leuk is het, of misschien ook niet? Hoe laten gasten het appartement achter? Welke rare of bijzondere dingen maak je mee? Hier gaan we in ons volgend blogartikel antwoord op geven.

Zonnige groet,

Ineke en Frank van Elements of Aruba

 

Elements of Aruba 2

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter

 1. Jannette Bedrijfseigenaar

  Hi Mieke,

  Wat leuk om je reactie te lezen, bedankt!

  Liefs,
  Jannette

  Nederlanderswereldwijd.nl

 2. Anas

  fuck you bitch dit is niet te lezen beschimelde aardapel die nu word gesneden door een nerd

 3. De Maeseneire isabelle

  Ik ben een single vrouw. Kan ik op mijn eentje een nieuw leven starten op Aruba ? Zoja..in welke sector? Ik ben reeds 2x op vakantie geweest op aruba.

 4. bonzi

  Vakantie is anders dan er te werken en te leven. Je moet goed in je schoenen staan want makkelijk zal het niet zijn.
  Ook zal je moeten kunnen aanpassen en om gaan met de mentalitijd van het eiland .