Antwerpen – een bekende stad om te winkelen, musea te bezoeken of om te genieten van het Bourgondische leven in één van de vele eetgelegenheden. Wij hebben drie bijzondere bezienswaardigheden van Antwerpen voor jou op een rij gezet. Dit mag je zeker niet missen. Liefs, Jannette

 

#1  Centraal Station Antwerpen

Een van de mooiste gebouwen in Antwerpen is het Centraal Station. Het station werd in 1905 in gebruik genomen als een zogenoemd kopstation. Dat houdt in dat alle treinen moeten omkeren. In 2007 werd het gerenoveerde station heropend. Met de komst van een tunnel is het Centraal Station van Antwerpen niet langer een kopstation meer. In het jaar 2014 heeft de nieuwswebsite ‘Mashable’ Antwerpen Centraal Station uitgeroepen tot het meest mooie treinstation ter wereld. Daarmee heeft Antwerpen Centraal Station andere prachtige stations zoals de Saint Pancras Railway Station in Londen en de Old City Hall Station in New York verslagen.

Een bezoek aan het prachtige station mag dan ook niet ontbreken. Je zal daar veel fotografen, schilders en tekenaars treffen die de schoonheid van het gebouw proberen vast te leggen. Kijk en geniet van de prachtige architectuur.

 

De klok in de centrale hal van Antwerpen Centraal Station

De trap van Antwerpen Centraal Station

 

#2  De Grote Markt van Antwerpen

De Grote Markt is een plein gelegen in de oude stad. Aan de Grote Markt bevindt zich het stadshuis, verschillende gildehuizen en vele horecagelegenheden. In de winter staat er een kerstmarkt inclusief ijsbaan.

Op de Grote Markt staan verschillende aanbieders om jou een gratis rondleiding te verzorgen door de binnenstad van Antwerpen. Zij kunnen jou alles vertellen over de verschillende gebouwen en de historie daarvan. Een absolute aanrader als je meer wilt zien en wilt weten over deze prachtige stad.

Net achter de Grote Markt staat de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Met een hoogte van 123 meter (nog hoger dan de Dom in Utrecht) staat deze kathedraal boven de stad uit te stralen!

 

De Grote Markt in Antwerpen

De buitenkant van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

Monumentale panden met blauwe lucht

 

#3  Sint-Annatunnel

De Sint-Annatunnel is een voetgangers- en fietstunnel die onder de Schelde doorloopt. Sinds 1933 verbindt de tunnel daarmee de stad met de  Linkeroever.

Wat de tunnel bijzonder maakt zijn de houten roltrappen. Die waren voor die tijd erg nieuw, maar in deze tijd ook erg uniek te noemen. De houten roltrappen brengen jou tot ruim 30 meter onder de grond. Aan beide kanten van de tunnel is ook een lift aanwezig.

De tunnel heeft een lengte van 572 meter. Je kunt heel ver kijken zonder het einde van de tunnel te zien. Dat maakt dat je bijzonder mooie foto’s kunt maken. Zo zijn er door de jaren heen veel fotoshoots en videoclips gemaakt op deze bijzondere locatie.

 

Houten roltrap van Sint-Annatunnel Antwerpen

 

Nog meer tips voor Antwerpen

Wil je graag verblijven in de buurt bij Antwerpen? Slaap dan tussen de aardbeienvelden bij Jet van B&B Bergenhof.

Heb jij nog andere leuke tips voor in Antwerpen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter