Vaak verblijf je in een hotel zonder stil te staan bij de oorsprong daarvan. Wat maakt dat de eigenaren het hotel zijn gestart? Wat is er allemaal al vooraf gegaan? Welk bijzonder verhaal zit daar achter? Wij verbleven bij Boutique Hotel Nieuw Uilenburg in Den Bosch van Kris en Tjerk en willen hun bijzondere verhaal graag met jou delen. Liefs, Jannette

Een bijzondere oproep

Het draait allemaal om Walpoort 3 in Den Bosch. Eind jaren 70 besluit de gemeente het pand van bloemisterij Willem Henderson op te kopen om de wijk De Uilenburg te vernieuwen. In de Bossche Omroep doet de gemeente een oproep om het pand aan Walpoort 3 een nieuwe bestemming te geven.

Kris en Tjerk wonen op dat moment in een huis net buiten de stad wat ze helemaal samen hadden opgeknapt. Ondernemend als ze zijn waren ze al weer een tijdje op zoek naar een nieuw project. Een plek waar ze zelf een huis konden bouwen, het liefst in het centrum van de stad. De oproep in de Bossche Omroep was voor Kris en Tjerk de vraag op het juiste moment. Ze hoefden dan ook niet lang na te denken, ze schrijven zich in.

Nieuw Uilenburg Den Bosch Vintage kamer

Het idee

Ze starten direct met hun businessplan voor de gemeente. Het pand mocht namelijk niet alleen dienen als woonhuis, het moest een toegevoegde waarde bieden aan de stad. Via een selectie van alle ingezonden businessplannen wil de gemeente het beste initiatief uit de markt halen. Door middel van een puntensystemen worden alle plannen inclusief financiën beoordeeld. Kris en Tjerk besluiten hun businessplan persoonlijk te maken. Nieuw Uilenburg zou een plek worden waar wonen, werken en gastvrijheid samenkomen. Dat bleek de juiste strategie om het te kunnen winnen van de projectontwikkelaars met het grote geld.

Groen licht

Begin 2014 krijgen Kris en Tjerk groen licht van de gemeente. Na een jaar van vergunningen regelen en financiën op orde brengen wordt in mei 2015 gestart met de sloop van het gebouw. In september 2015 begint de aannemer met de ruwbouw, de afbouw zullen Kris en Tjerk zelf verzorgen. Op 28 oktober 2015 legden hun zoontjes Rick en Joost de eerste steen. Ongeveer een jaar later is de Nieuw Uilenburg geopend, de plek waar wonen, werken en gastvrijheid samenkomen.

Nieuw Uilenburg Den Bosch kamer met design sofa

Wonen

Wonen staat voor Kris en Tjerk als een huis voor hun gezin en een appartement/aanleunwoning voor de moeder van Tjerk. Op die manier kunnen zij mantelzorg verlenen wanneer nodig. Hun droom om midden in de stad te wonen is hiermee uitgekomen.

Werken

Werken staat voor het atelier in het midden van het pand. Het is niet alleen de werkplek van Kris en Tjerk maar ook voor andere creatieve ondernemers. Zo kunnen ondernemers het atelier afhuren om te werken, te brainstormen, te netwerken of gewoon om samen te komen en samen te werken. Het kan ook gebruikt worden als werklokaal voor presentaties, vergaderingen, exposities en trainingen. Daarnaast doet het atelier in de ochtend dienst als ontbijtzaal voor de B&B.

Nieuw Uilenburg Den Bosch badkamer

Gastvrijheid

Gastvrijheid staat voor het boutique hotel met vier ruime en uniek ingerichte kamers die alle vier een eigen thema hebben en een eigen luxe badkamer. Kris heeft de kamers zelf ingericht. Haar passie voor interieur en design is terug te zien in iedere kamer. Dat maakt dat de kamers heel fijn en rustgevend zijn om in te verblijven.

Slapen bij Nieuw Uilenburg

Ben je benieuwd naar Boutique Hotel Nieuw Uilenburg? Zou je zelf graag Den Bosch willen ontdekken en slapen in één van de vier fijne kamers? Klik hieronder op de link en stuur Kris en Tjerk een berichtje.

 


Ontdek Den Bosch en verblijf in een van de vier prachtige themakamers
bij Boutique Hotel Nieuw Uilenburg.


Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter