Lekker een zondagmiddag niksen, lekker een grote kop koffie of thee en op de bank hangen. Of natuurlijk als de zon schijnt lekker het bos in of in de tuin genieten. Ja zo’n zondag komt je vast bekend voor. Maar weet jij hoe een lome zondag er in Zuid-Afrika uit kan zien? Natascha van ZaZoe Xperience vertelt het je graag! Ben jij net zo benieuwd als ik? Liefs, Jannette

Een heerlijke zondagmiddag in Zuid-Afrika; mindfulness ten top, heerlijk in het zonnetje, op de Limpopo rivier.

Met tien man op de pontonboot van een buurman. Hengels en aas mee voor het vissen, koelboxje met hapjes en drankjes voor de inwendige mens. Qua temperatuur zou het ideaal zijn om even te zwemmen. Het water lonkt. Maar daar wonen nijlpaarden en krokodillen. En dus valt dié activiteit voor ons af.

Toonbeeld van een lome middag.

Wat overblijft is vissen, boekje lezen, vogels spotten en een potje kaarten. En dat in combinatie met een picknick lunch, altijd goed. Ook gaan we een eindje varen als de buurman alias schipper zich meldt. En dan zien we de krokodillen ook daadwerkelijk in het zonnetje liggen slapen. De kinderen zijn nu snel overtuigd dat zwemmen slecht voor je gezondheid is.

Krekels doen hun ding, ganzen kwetteren er vrolijk op los en af en toe laat de visarend zijn typische roep horen. Altijd weer zo’n heerlijk geluid. Vanaf de kaarttafel klinkt af en toe gelach en gepraat. Verder is het alleen maar natuur wat je hoort en ziet. Geen vis, wel braai.

Zoals het er nu naar uitziet, is het avondeten (toch) geen vis. Maar ach, dat mag de pret niet drukken. We dobberen en vissen nog even lekker verder. En pas als de zon zakt, gaan er weer twee auto’s richting ZaZoe. Om deze fijne, lome dag daar te vervolgen. Dan heerlijk bij een warm braaivuur. En, zeer waarschijnlijk, met een goede steak van diezelfde braai.

Een dag om lang te onthouden!

Natascha Snelder | ZaZoe Xperience | www.zazoetravel.com

 

 

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter

  1. Jan

    Waar kan ik ook zo een boot arrangement boeken in Zuid Afrika? Lijkt me echt leuk om daar te varen met een boot. Ik wacht op jullie reactie.