Een auto huren op Curacao is noodzakelijk om iets van het eiland te zien. Maar hoe weet je waar je het beste een auto kunt huren? Waar vind je de beste prijs en de beste service? Wij delen onze autohuur avonturen op Curacao zodat jij terechtkomt bij de beste autoverhuurder van Curacao. Liefs, Jannette

Een motorisch goede auto

We starten ons autoverhuur avontuur met een oude Mazda 121 van voor 2000. Normaal gesproken worden dit soort oude auto’s verhuurd aan Nederlandse stagiaires die langere tijd op het eiland verblijven. De auto’s zijn namelijk iets goedkoper in de huurprijs per dag dan gemiddeld aangezien het oude auto’s zijn met een gebruiksaanwijzing, maar motorisch verder goed.

Het is een oude auto zonder stuurbekrachtiging en zonder airco. Maar dat vinden wij niet erg. Als we maar veilig van A naar B komen, met de nadruk op het woord veilig. Want veilig voelden we ons niet!

Goedkoop is duurkoop

Na een rondje rond de auto voelden het al niet goed. De banden zagen er uit alsof ze ieder moment zouden ontploffen aangezien het rubber aan alle kanten er bij hing. De reserveband was ook niet best, het metalen binnenwerk kwam al door de band heen! Al hadden we er niet echt een fijn gevoel over, we gingen toch op pad. Onderweg hoorden we rare geluiden, het geluid alsof je een ei aan het koken bent. Het kwam onder de motorkap vandaan. Verder hoorden we raar getik. Met de wetenschap dat één van de banden ieder moment kunnen ontploffen en dat het reservewiel ook al niet veel waard is was ook al niet geruststellend. Na een korte rit waren we er uit. Dit willen we niet!

Nadat we een hapje hadden gegeten besloten wij snel terug te gaan naar onze accommodatie, nog voor dat het donker zou worden. Alsof we het al wisten… de schemer viel en we wilden onze verlichting aandoen. Je raadt het al… de verlichting deed het niet! Gelukkig kwamen we nog net voor het donker aan bij onze accommodatie.

Ja, het was een oude auto. Dat wisten we van te voren. Maar als we van te voren hadden geweten dat het om een onveilige auto ging dan hadden we dat natuurlijk nooit gekozen. Het zal duidelijk zijn dat we deze auto’s niet aanbevelen. Je leven is meer waard dan een besparing van €10,- per dag.

Een bijzonder Instagrambericht

Jannette en Myrthe autoverhuur op InstagramOp zoek naar een nieuwe huurauto kwamen we uit bij Huurauto Curacao. Aangezien zij op dit moment niet de beschikking hadden over een auto, verwezen zij ons voor vier dagen door naar Platina Car Rental.

Het was een Kia Picanto, een automaat. Een hele fijne auto. We hebben er vier dagen met veel plezier in gereden.

Wat wel vreemd was is het volgende. Toen de auto afgeleverd werd, werd ons gevraagd om op de foto te gaan voor de website van de autoverhuurder. Dat is uiteraard geen probleem.

Tot het moment dat we onze foto op Instagram voorbij zagen komen op een account dat wij toevallig al volgden en dat voor zover wij wisten niets met de autohuur te maken had. Blijkbaar had het account en de autoverhuurder wel een connectie. Maar het meest vreemde was dat de prijzen die genoemd werden bij onze foto niet klopte met het bedrag dat wij betaald hadden! Wij betaalden 76,70 NAF per dag en hiernaast in het bericht worden bedragen genoemd van 65 NAF en zelfs nu voor 55 NAF per dag.

Het bleek dat er inderdaad een fout was gemaakt in de verhuurprijs per dag. Een verschil tot de 65 NAF hebben we verrekend gekregen van Huurauto Curacao omdat zij ons doorverwezen hadden.

Maar nog steeds was de prijs die onder onze foto genoemd werd niet de prijs die wij uiteindelijk hebben betaald. Naar ons idee wordt op dit Instagram-account een onjuist beeld gegeven van prijzen die mensen betalen voor de autohuur.

Op pad met een stuurslot

Vervolgens ontvingen wij een Hyundai i10 van Huurauto Curacao. De eigenaar Niels kwam de auto netjes afleveren op een oplegger. Daarna namen we plaats in de auto en liepen we de bijzonderheden even door. Wat anders was bij alle andere autoverhuurbedrijven is dat we gebruik moesten maken van een stuurslot. Even wennen, maar verder geen probleem. Na een rondje om de auto, de betaling van de huur en de reservering van de borg was alles geregeld.

Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn: het was een hele fijne veilige auto en de service was perfect. Niels is zeer klantvriendelijk en helpt je graag om het beste uit je vakantie te halen. Zo gaf hij ons nog wat nieuwe tips over het eiland.

Aan het einde van de huurperiode kwam hij de auto weer ophalen, ook weer met de oplegger. Alles was in orde.
Dit is een auto huren op Curacao zonder zorgen en met perfecte service.

Een gele en blauwe Hyundai i10 van huurauto Curacao

Last but not least

Tot slot hebben wij vier dagen een auto gehuurd bij Just 4 You. We ontvingen een Kia Picanto, helaas zonder elektrische ramen of elektrische deurvergrendeling. Dat was even wennen. Eigenlijk was het heel confronterend om te merken hoe verwend we eigenlijk zijn.

Daarbij moeten wij wel melden dat wij alle auto’s last-minute geboekt hebben. Het was voor ons al heel fijn dat ze op z’n korte termijn al direct een auto beschikbaar hadden, de auto kwamen brengen en na vier dagen ook weer bij onze volgende accommodatie op kwamen halen.

Ook hier kunnen we verder heel kort over zijn. Het was ook een fijne veilige auto en de service was perfect. De eigenaren van Just 4 You waren zeer vriendelijk. Samen met Huurauto-Curacao een absolute aanrader!

 

Ons advies

huurauto-curacao-verwoerdWij raden aan om een auto te huren via de website van Huurauto Curacao op het moment dat de  tickets naar Curacao geboekt zijn. Dan is alles alvast geregeld en loop je niet het risico dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn. Als startdatum zouden wij een dag na aankomst adviseren. Dan heb je rustig de tijd om bij te komen van de lange vlucht. Na het ontbijt komt Niels voorrijden met de oplegger. Aangezien je alle gegevens via de website al hebt ingevuld ben je zo klaar. De borg wordt via de creditcard gereserveerd en je kunt op pad.

Uiteraard is het ook mogelijk om een auto via Just 4 You te boeken. Neem contact met hen op via het telefoonnummer op de website (lokaal tarief).

Wij raden aan om de auto op te laten halen op de dag van vertrek, uiteraard afhankelijk van hoe laat je vliegt. Het is niet mogelijk om de auto op te halen / af te leveren op het vliegveld. Laat je halen / brengen naar het vliegveld door de accommodatie-eigenaar of een taxi.

Handig om te weten

  • De huurprijs van een simpele auto ligt rond de €30,- per dag. Dat is prima, meer heb je niet nodig.
  • Bij het tanken moet je eerst een bedrag betalen aan de kassa en pas daarna kun je tot dat bedrag tanken. Je kan teveel betalen, je tank volgooien en daarna het wisselgeld ophalen aan de kassa.
  • De tank van de huurauto moet weer vol ingeleverd worden. Een volle tank voor een kleine auto is ongeveer 50 NAF, afhankelijk van de benzineprijs op dat moment.
  • De verkeersregels zijn iets anders als je gewend bent. Houdt voldoende afstand en let goed op, dan komt het sowieso goed.
  • Mocht je toch een (eenzijdig) ongeluk krijgen, laat de auto dan staan, ook al versper je daarmee de gehele weg. Bel eerst de Curaçao Road Service op 199 en daarna je autoverhuurbedrijf. De auto mag pas verplaatst worden als de Curaçao Road Service dat aangeeft anders kan de schade niet opgegeven worden aan de verzekering.
  • Het kan voorkomen dat je een lekke band krijgt (het is ons niet gebeurd, maar de kans is aanwezig). Vervang de band door de reserveband of vraag iemand om je daarbij te helpen. Rij vervolgens naar een lokale tyre shop. Voor ongeveer 10 NAF (ongeveer € 5,-) plaatsen ze een nieuwe band. Mocht je er niet uitkomen, bel je autoverhuurder.
  • Ga niet de weg op als het net geregend heeft, de wegen zijn dan extreem glad.
  • Zorg dat er niets in de auto ligt als je de auto verlaat. Laat het lege dashboardkasje open.
  • Vergeet je creditcard niet om de borg van de autoverhuur te voldoen (ongeveer €500,-). Heb je geen creditcard? Neem voor de zekerheid even contact op met de autoverhuurder.

Waar kan je verblijven op Curacao?

Bekijk hier alle accommodaties van Nederlandstalige accommodatie-eigenaren op Curacao.

Meer informatie over autohuur op Curacao?

Kijk hier voor de meest gestelde vragen op Huurauto Curacao.

Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter