Even een weekendje er tussenuit is altijd heerlijk. Maar waar ga je dan naar toe? Wij geven tien redenen waarom het  de moeite waard is om eens bij B&B De Oude Pastorie in Macharen te verblijven. We spreken uit ervaring! Liefs, Jannette

1. Verblijven in een oude pastorie

De oude pastorie is gebouwd in 1833-1834. De kosten bedroegen destijds slechts 4.800 gulden, ongeveer €2.200,-. Het dak was in die tijd van gras. Alleen rijken waren toen in staat een huis te laten bouwen met dakpannen.

Typische kenmerken van De Oude Pastorie zijn de klokgevels in combinatie met het rieten dak. Boven de voordeur vindt je een uit eikenhout gesneden lauwerkrans. Daarnaast maken de knipvoegen en rollagen boven de ramen het tot een uniek gebouw.

De oude pastorie is sinds 2001 aangewezen als rijksmonument. Hoe fijn is het dat jij de mogelijkheid hebt om hier te verblijven, een bijzondere ervaring.

2. Slapen in een bedstee

Waar vind je een B&B waarin je kunt slapen in een bedstee? Maar liefs drie van de vier kamers in De Oude Pastorie beschikken hierover. Kamer 1 beschikt over een tweepersoons bedstee. Lekker knus! Kamer 2 en 3 beschikken over een tweepersoons boxpring en een eenpersoons bedstee. Dat maakt dat deze kamers geschikt zijn voor drie personen.

De Oude Pastorie Macharen slaapkamer bedstee

3. Rustgevende lichte kamers

De eigenaren Paul en Christa hebben keihard gewerkt om de Oude Pastorie door middel van een renovatie de schoonheid van het gebouw nog meer te benadrukken. Op 1 mei 2018 heropenden zij de deuren. Het harde werk en hun liefde voor het gebouw zijn zeker terug te vinden, ook in de kamers. Alle kamers zijn licht en rustgevend met accessoires in zachte kleuren.

4. Uitgebreid ontbijt

Na een heerlijke nacht kan je aan de ontbijttafel schuiven op het tijdstip naar jouw keuze. Je treft dan een tafel vol lekkers aan. Van yoghurt met vers fruit, croissants en andere heerlijke broodjes, zoetigheden, een kaasplankje met diverse soorten kaas, diverse soorten vleeswaren en natuurlijk een lekker gekookt eitje. Een vers kopje koffie, diverse smaken thee en een glas vers geperste jus d’orange zal niet ontbreken.

Kan je er geen genoeg van krijgen? Dan heb je de mogelijkheid om kosteloos je eigen lunchpakket samen te stellen. Zo kan je ook in de middag nog van al het lekkers genieten, bijvoorbeeld tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht.

5. Fietsen en/of wandelen 

In de omgeving van Macheren en Oss heb je diverse wandelroutes of fietstochten. Klik op de link om een fijne route uit te kiezen.

De Oude Pastorie Macharen ontbijtzaal met oude kluis met Jannette

6. Overal mooie bloemen

Wat ons opviel tijdens ons verblijf bij De Oude Pastorie is dat overal mooie bloemen stonden. Van prachtige boeketten tot een subtiel bloemetje in een schattig vaasje. Dat zorgt voor een hele fijne sfeer. De B&B beschikt ook nog eens van een prachtige binnentuin waar je helemaal tot rust kunt komen. Dat is pas genieten.

7. Een heerlijk tuin

Heerlijk om buiten een boekje te lezen. Je hebt daarbij zelfs keuze uit twee verschillende tuinen. In de voortuin van De Oude Pastorie of in de theetuin aan de achterzijde. In de theetuin heb je ook de optie om te genieten van een heerlijke high tea, lunch of barbecue. Met mooi weer kan daar ook het ontbijt geserveerd worden. Fijn om buiten te kunnen zijn.

8. Optie voor high tea, lunch of BBQ

Vanaf zes personen kan er een high tea of lunch geserveerd worden in de theetuin. Vanaf acht personen zelfs een barbecue gehouden worden. Dat maakt De Oude Pastorie ook ideaal om te bezoeken met een groep vrienden of met het hele gezin inclusief (klein)kinderen. Even er tussenuit in een prachtige B&B met een fijne tuin, heerlijk eten en goed gezelschap. Wat wil je nog meer?

De Oude Pastorie Macharen voorkant met Jannette in de deurpost

9. Uiteten bij de bierbrouwerij

Op loop- en fietsafstand van de B&B zijn verschillende eetgelegenheden te vinden. Wij kozen voor de bierbrouwerij Ooijen waar een keuze is uit een groot assortiment aan speciaal biertjes. Naast bier is er voldoende keuze uit andere dranken wanneer je geniet van de Brabants bourgondische keuken met vele streekproducten en het weidse uitzicht.

10. Eigenaren Paul en Christa met een passie voor gastvrijheid

Deze prachtige B&B wordt gerund door het stralende koppel Paul en Christa met support van hun labrador Dribbel. Paul en Christa hebben beide een achtergrond in de hospitality en hebben een passie voor gastvrijheid. Ze staan ten alle tijden voor jou klaar om van jou verblijf een mooie herinnering te maken.

De Oude Pastorie Macharen Christa en Paul


Toe aan een weekendje weg in een bijzondere B&B?
Breng een bezoek aan de unieke B&B De Oude Pastorie in Macharen.


Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter

  1. Jessica J.

    Oh, wat ziet zo’n tweepersoonsbedstee er knus uit! Bierbrouwerij Oijen is zo te lezen een plek waar m’n vriend en ik ook een uitstapje naar zouden maken. Altijd fijn om nieuwe speciaalbiertjes te proeven.