Saskia van B&B Hartesteijn kijkt terug, precies één jaar na de start van haar B&B. B&B Hartesteijn heeft in 2017 meer gasten ontvangen dan zij vooraf had gedacht. Soms trekt de B&B ook een ander type gast dan Saskia vooraf had ingeschat. Tijd om de balans op te maken. Op basis van haar ervaringen de afgelopen 365 dagen geeft zij jou 10 redenen waarom jij een bezoek moet brengen aan B&B Hartesteijn. Liefs, Jannette

10 redenen voor B&B Hartesteijn

De allereerste reservering kwam uit onverwachte hoek. Het was een Duitse meneer die naar Doesburg kwam om te gaan sportvissen in Rhederlaag.

En zo bleek afgelopen jaar dat de gasten nog wel 10 andere redenen te hebben om naar Hartesteijn te komen. Doesburg is een perfect startpunt om de omgeving te verkennen, te chillen en om je batterij weer op te laden.

Fietsen

Veel gasten fietsen graag en volgen dan een bepaalde fietsroute.  Populair voor de liefhebbers van langere afstanden is de Hanzeroute. Vanuit Hanzestad Doesburg kan je naar Zutphen of Deventer via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs een van de mooiste rivieren: de IJssel. Meer fietsroutes en tips zal ik binnenkort in de rubriek erop uit plaatsen. Wist je dat de fietsen veilig en droog in de hal van Hartesteijn mogen worden gestald?
fiets in de gang voor een blauwe muur

Wandelen

Maar ook de wandelaars komen graag -vaak te voet!- naar Doesburg omdat het stadje zo gunstig gelegen is aan de IJssel, in de Achterhoek en je bent in no time in het natuurgebied de Veluwe. Het is heerlijk wandelen in Nationaal Park de Veluwezoom over de heidevelden, door de uitgestrekte bossen en over de hoge toppen met vergezichten zoals de Posbank.

Er zijn ook fantastisch mooie wandelroutes rondom Doesburg. Het Graafschapspad, het Hanzestedenpad of een Klompenpad. Rugzak op en gaan! Binnenkort zal ik meer informatie over deze wandelpaden en erop uit geven op mijn site.

Cultuur

De liefhebbers van cultuur en oude sfeervolle stadjes komen ook aan hun trekken; Doesburg zelf heeft meer dan 150 monumenten en veel gezellige slingerende straatjes. Historisch erfgoed is ook te vinden in Bronkhorst (10 km van Doesburg) het kleinste stadje van Nederland.

In Doesburg, om de hoek van B&B Hartesteijn vind je museum Lalique  met verfijnd glas- en juweelwerk. Vanuit Doesburg gaan de kunstliefhebbers naar  Museum MORE in Gorssel en kasteelmuseum Ruurlo met een grote collectie van schilder Carel Willink. Cultuur snuiven gaat ook goed in het Kroller Muller museum op de Hoge Veluwe met de een na grootste Van Gogh verzameling ter wereld, maar ook de bijzondere beeldentuin.

Mensen die naar een zelfportret van Van Gogh kijken

Ontspanning

Natuurlijk kan je ook naar B&B Hartesteijn komen om een paar dagen uit te blazen en nieuwe energie op te doen. In Hartesteijn voel je je thuis en er heerst een rustige ontspannen sfeer. Doesburg is knus met veel restaurantjes en terrassen en biedt tal van mogelijkheden om te lunchen, borrelen of dineren. Volop genieten in Doesburg, het oplaadpunt voor levensgenieters.

Waar het om draait: Ik wil mijn gasten graag laten genieten van het mooie Doesburg en mijn huis; Dat is waar je het als B&B-eigenaar voor doet.

Graag tot ziens!

Saskia Wurfbain | B&B Hartesteijn

 

Bekijk hier de tips voor een weekend weg in Doesburg


 

Doe nieuwe energie op in een monumentaal pand midden in Doesburg
Breng een bezoek aan Saskia van B&B Hartesteijn

 


Gerelateerde artikelen:

Laat een Reactie achter